5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft.

Statistieken tonen aan dat 81% van de shoppers eerst online onderzoek doet voordat ze besluiten om een aankoop te verrichten. Dat houdt in dat wanneer je geen website hebt dat je onderneming maar 19% kans maakt om een verkoop te krijgen.

Eigenlijk zou dit alleen al een reden moeten zijn om een website te hebben. Hieronder zullen wij toelichten welke redenen er nog meer zijn om een website te hebben.

1. Iedere klant begint online

Elke klant begint zijn koopproces door eerst onderzoek te verrichten. In het digitale tijdperk waarin wij leven gebeurt dit door een zoekopdracht te verrichten via Google en via Social Media. Potentiële klanten zullen op zoek gaan naar meer informatie over een bepaald product of dienst en gaan dan vergelijken.

De uiteindelijke beslissing worden genomen wanneer het bedrijf dat ze gevonden hebben overeenkomt met hun behoeften en verwachtingen. Daarom moet je website gericht zijn op je doelgroep.

Om potentiële klanten over te halen om een aankoop te verrichten op je website dient je website natuurlijk allereerst vindbaar te zijn. Je website is de manier waarop je online met je doelgroep communiceert. Door middel van je website trek je hun aandacht en overtuig je ze om een aankoop te verrichten.

Multi-Center - 5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

2. Een website verhoogt de geloofwaardigheid van je bedrijf

Bezoekers van een website verrichten een aankoop wanneer ze een vertrouwd gevoel hebben bij de website. Om de bezoekers een vertrouwd gevoel te geven moet je hun vragen beantwoorden en hun twijfel wegnemen. Vergeet niet dat een bezoeker de eerste keer altijd nog in de onderzoeksfase zit en met vragen zit.

Wanneer bezoekers op je website komen moeten ze weten dat je bedrijf betrouwbaar is en vooral, ze moeten in één oogopslag zien welke diensten en/of producten je aanbiedt. Door jezelf en je expertise te laten zien kun je het vertrouwen van je bezoekers winnen.

Multi-Center - 5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

3. Bepaal hoe jouw bedrijf wordt gezien

Er zijn onderzoeken die aangeven dat je slechts 50 milliseconden hebt om een goede indruk te maken met je website. Hoe visueler je website is, hoe groter de kans dat deze de aandacht van de bezoekers trekt. Hoe langer je de aandacht van je bezoekers op je website kan vasthouden, hoe meer je hen kunt overtuigen dat jouw bedrijf de juiste oplossing is voor hun probleem. Een slecht ontworpen website brengt de verkeerde boodschap over en kan ervoor zorgen dat bezoekers je website snel zullen verlaten.

Je website dient overzichtelijk te zijn, de basisinformatie over je bedrijf, diensten en/of producten dient gemakkelijk te vinden te zijn. Je website moet een middel zijn om bezoekers om te zetten in klanten.

Multi-Center - 5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

4. Breng je producten en diensten digitaal onder de aandacht

Ken je dat moment dat je door een winkelstraat loopt en er valt jou iets op in de etalage? Het laat je stoppen, je kijkt ernaar. Misschien ga je de winkel wel naar binnen en koop je het product dat je zojuist in de etalage zag.

Hetzelfde geldt voor je website, het moet de aandacht van mensen trekken. Zelf moet je ervoor zorgen dat je producten en/of diensten op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Laat de voordelen van je producten en/of diensten zien, laat zien wat de meerwaarde is wanneer een bezoeker jouw product en/of dienst afneemt.

Voor producten is het simpel, je voegt een aantrekkelijke afbeelding toe en een goede beschrijving van het product. Ook voeg je een manier toe hoe bezoekers de producten kunnen kopen.

Wanneer je een dienst aanbiedt dien je deze te beschrijven. Je moet uitleggen hoe jouw dienst een meerwaarde kan zijn voor de bezoeker en hoe je te werk gaat. Laat door middel van een portfolio zien wat je kan bereiken met je dienst.

Multi-Center - 5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

5. Je bedrijf is met een website 24 / 7 / 365 dagen open

Je website is de ideale medewerker, het is de medewerker die 24 uur per dag voor je aan het werk is. Wanneer je website goed is opgezet is het de ideale pitcher.

Als ondernemer dien je jouw business aan te passen aan het gedrag en de behoeften van de consumenten. Als gevolg van het Coronavirus is de sociale afstand een nieuwe norm geworden en zien we een stijging in de e-commerce. Mensen zitten meer thuis en hebben meer tijd om online op zoek te gaan naar producten en diensten.

Multi-Center - 5 redenen waarom iedere ondernemer een website nodig heeft

Website of webshop bij Multi-Center

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en optimaliseren van websites en webshops tot volle tevredenheid van onze klanten. De websites en webshops die wij maken zullen gericht zijn op jouw visie en huisstijl.

Ik wil een WEBSITE